HJJreizen.reismee.nl

Nog een dagje in Jasper

Dag 14:


Vandaag deden we in de ochtend het zelfde als gisteren en zagen we vroeg in de morgen een wapiti lopen met een mooi groot gewei! Er was alleen onderwege iets misgelopen nl. we reden dus naar de parking en we moesten naar boven rijden. We stonden klaar om eraan te beginnen en toen stond er een bordje waar op stond ‘wagens boven de 7m mogen niet naar boven’. Wij waren dus daarboven en moesten toen helemaal terugkeren naar de stad, daar een taxi huren, dan terug rijden, daar binnen het half uur: ontbijten, bergschoenen aandoen, de rugzak maken en onze tanden poetsen. Dat was een beetje krap maar het was gelukt!

Onderweg was de taxichauffeur aan het vertellen dat er twee jaar geleden in de nacht een stuk van de gletsjer (zo groot als een appartementsgebouw) in het meer was gevallen waardoor er een grote golf kwam die alles overspoelde. Ze hadden het dan twee jaar dichtgehouden omdat ze het helemaal moesten herop bouwen. Gelukkig dat dat niet was gebeurd overdag want dan zouden er veel slachtoffers en doden zijn gevallen! P.S. Je kon er met onze mobilhome niet op rijden want er waren veel te scherpe bochten die je niet in 1 keer kunt pakken.

We begonnen aan onze wandeling. We hebben in totaal 11km gedaan en 500m omhoog.

Behalve papa en ik, wij hadden nog een berg beklommen waardoor wij ong. 12km en 800m omhoog hebben gedaan. We spraken af met de taxi om 2p.m. en we stonden te wachten, het  was kwart over 2, we stonden te wachten het was half 3... Dan zijn we gaan vragen bij mensen die we tijdens de wandeling tegenkwamen of we mee konden rijden tot beneden. Ze vonden het goed en we mochten op elkaars schoot zitten voor allemaal in de auto te geraken. Dat was lief!

We waren net vertrokken toen we de taxi zagen, maar ja die was te laat... We zijn terug gereden en onderweg nog een waterval gaan bezoeken. Toen we aankwamen hadden we filmavond gehouden. De film heette ‘Asterix en het geheim van de toverdrank’. En bij die film aten we pizza! 

 


Groetjes Hanne









Reacties

Reacties

Opa Blanden

Wat een avonturen die jullie allemaal meemaken.
En vandaag weer flink gestapt.
Gelukkig was er een filmavond met pizza.
Is iedereen (ondanks de vele hoogtemeters in de benen) tot het einde wakker gebleven??

Pieter

Wat een sportieve vakantie!
Ik ben benieuwd waar jullie volgende stop is.
Ps. hebben jullie al mounties gezien?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!